Sola

Sola

Sola is een bedrijf dat in 1949 door Guido Scheyer opgericht werd. Het is gespecialiseerd in de productie van meetapparatuur. Het evolueert continu, en zijn geschiedenis kan worden samengevat met de belangrijkste elementen die de ontwikkeling door de jaren heen hebben beïnvloed.


De productie begint met het Sola inclinatieniveau NT4, dan de aluminium Spirit vanaf 1958. In 1966 begon de productie van de Sola niveauflacons, en de eerste grote productiehal werd gebouwd in 1969. Het jaar 1990 is gekenmerkt door een partnerschap met Sola Metal in Pecs, Hongarije, terwijl het ISO 9001-certificaat behaald werd in 1994.


Het aanwerven van grote merken volgt dan gestaag. De aankoop van Nivolas te München kondigt de start aan van de productie van de Sola Laserpas in 1999. Het Zwitserse merk Antichoc wordt in 2000 verworven. De volgende jaren werden besteed aan een uitbreiding van de geografische locaties. Nieuwe productiehallen werden aangekocht in 2003 en de dochteronderneming Sola Level USA wordt opgericht te Milwaukee in 2007. Nieuwe kantoren werden gebouwd voor de sociale zetel in 2009. Het jaar 2010 markeert de lancering van een verdelingscoöperatieve in het Verenigd Koninkrijk.

Sola niveau

Het assortiment Solaproducten is nu zeer uitgebreid. Er zijn nu versies van de Sola Spirit voor alle toepassingen: Solaniveau ”Profieltube" van verschillende vormen en maten, het Sola inclinometer niveau, Sola waterpas ... Het Sola lasergamma voldoet ook aan alle eisen, met apparaten als Sola lasers van het type Trigon, Multicross, Orbit, FCL of Crossline om afstanden en hoeken te meten met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Daarnaast is de Sola laser zeer goed bestand tegen regen en stof. Het apparaat is eveneens voorzien van een batterij die een hoge autonomie waarborgt.