Pressol

Pressol

Als wereldleider op het gebied van smering biedt de Pressolgroep producten van hoge kwaliteit aan professionelen, zoals de Pressolpomp voor diverse industrieën, voor ateliers en in de bouwindustrie.


Het bedrijf Pressol onstond in 1914 in Duitsland dankzij Jakob Preßl  die een buret ontwikkelde en patenteerde, en zes jaar later, in 1920, werd het eerste productieatelier uit de grond gestampt. In 1949 heeft Pressol zich ontwikkeld en biedt het ook andere producten: vaten, metalen pompen, trechters en kruiken, al het materiaal voor  de smering van machines en apparatuur, zoals de Pressolpomp. De gestage groei gaat door en in 1975 maakt de grootschalige productie de ontwikkeling mogelijk van nieuwe producten, zoals de hefboomvetpompen.


In 1986 krijgt het merk een nieuw élan met een programma van werkplaatsapparatuur, onder meer door de Pressol luchtpomp. Bovendien kunnen productontwikkeling en de constante verbetering meer en meer  veeleisende klanten tegemoetkomen.


Nu heeft het bedrijf een wereldwijde aanwezigheid en is het in staat de massaproductie van alle producten voor haar 10.000 klanten te verwezenlijken. Het merk biedt de Pressol catalogus waaronder de belangrijkste producten van het merk, zoals de Pressolpomp.


In de vele referenties van de Pressolcatalogus zullen de klanten gemakkelijk alle apparatuur voor smering of opslag van smeermiddelen terugvinden: vetpistolen, automatische smeerinrichtingen, vaten en jerrycans voor smeermiddelen. Pressol biedt ook faciliteiten voor ateliers met terugwinning van afgewerkte olie in het bijzonder. Alle producten uit de Pressolcatalogus voldoen aan de opgelegde normen om zo materialen van de hoogste kwaliteit te leveren.