Abus

Abus

Abus, specialist op het gebied van preventieve veiligheid: anti-diefstal, sloten en andere producten


Het merk Abus is gespecialiseerd in de vervaardiging van producten voor preventieve veiligheid. Het bedrijf werd opgericht in 1924 met als volledige naam August Bremicker und Söhne KG, afgekort tot ABUS, en is erkend als expert in zijn vakgebied. Abus is dé referentie in de preventieve veiligheidstechnologie.


Het biedt een breed gamma veiligheidsproducten, gaande  van mechanische veiligheid voor deuren en ramen tot beveiliging voor fietsen, motorfietsen en quads (met name tegen diefstal) via hangsloten en andere veiligheidsaccessoires.


Het merk is vooral gekend voor zijn Abus diefstalbeveiliging en Abus hangsloten, en heeft zijn gamma kunnen diversifiëren met producten  als veiligheidssloten, kettingsloten en –kabels, maar ook accessoires voor fietsen, motorfietsen en quads.


De hangsloten van Abus hebben een heel goede naam dankzij hun kwaliteit. Het hangslotenmerk Granit kent sinds vele jaren een groot succes.


Het Abus antidiefstalsysteem kent bij zowel professionals als particulieren een groot succes. Abus biedt verschillende soorten sloten: de U-sloten, kettingsloten, kabels. Abus biedt ook een waaier van gekeurde sloten.


Sinds 2010 heeft Abus een gamma "alarm en videobewaking" ingevoerd.


Het bedrijf Abus past zijn principe "Veiligheid vereist kwaliteit" sinds haar oprichting toe, wat het succes van zijn producten verklaart.