Carolus gereedschap | Ontdek de Carolus gereedschappenMet meer dan een eeuw ervaring verdeelt het Duitse merk Carolus gereedschap, internationaal, in meer dan veertig landen. Herverdelers zijn talrijk, en de populariteit blijft groeien.

Carolus uitrusting: 100 jaar geschiedenis


Carolus werd opgericht in 1871 in Remscheid. Sinds 1975 is het merk importeur van high-end producten, voornamelijk ontworpen door Duitse ingenieurs. De filosofie van de leiders, gericht op "Intelligent Tools" (intelligent gereedschap) leidt hen naar de productie van sterk en duurzaam gereedschap zoals rateltools 1/4" en het gamma Readyflex, Conterflex, Maximus, ...

In 2010 versobert Carolus tools om zich te concentreren op de essentie: het praktisch en nuttig aspect. Sinds het begin van de samenwerking met het merk Gedore ontwikkelt  Carolus zijn kwaliteiten en haalt zo zijn voordeel uit een grote infrastructuur. Carolus gereedschap wordt het symbool van betrouwbaar en robuust materiaal tegen zeer concurrentiële prijzen.

Carolus tools: handgereedschap, precies en duurzaam


Het Carolus gereedschap wordt soms verkocht in batches, gaande van 42, 47, 48, 56, 57, 60, 70 tot 108 stuks. Doehetzelvers hebben al hun gereedschap bij de hand. Het Carolus gereedschap wordt ook per stuk verkocht, of per twee of drie. De essentie is onderverdeeld in categorieën: ratels en contactdozen, klassieke en beschermde tang (voor elektrische bedrading), schroevendraaiers en bits, sleutels, impactgereedschap, cutters en zaklampen zijn even ingenieus als de meetinstrumenten (meters, waterpassen en peilers), de klemmen  en momentsleutels.

Carolus tools: Voor een beschermd en goed geborgen materiaal


Kisten, dozen en gereedschapstassen, modules en gereedschaptrolleys zijn speciaal ontworpen om tijd te besparen door het materiaal gemakkelijk terug te vinden. Dankzij de selectietrolley, bijvoorbeeld, wordt het gereedschap gerangschikt per categorie in een vooraf bepaalde volgorde.
Het Carolus gereedschap is ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken, in alle veiligheid.

Met hun beroemde slogan "speelgoed is niets voor ons", bevestigt Carolus zijn engagement voor het maken en ontwerpen van professioneel materiaal dat niet beschadigd raakt na verloop van tijd.
Toussaint verdeelt het merk Carolus.